Problemen
met uw airco?

Airco service in Arnhem? Kom snel naar Ambting!

Zou u ook niet moeten denken aan een auto zonder airco of een airco met een onaangenaam luchtje? Dan is het belangrijk dat u uw airco af en toe laat checken en laat onderhouden. Zo verlengt u de levensduur van de airco in uw auto en heeft u meer plezier van de koelte in de zomer en het gemak in de winter.

Airco onderhoud

Ambting is een autoservicebedrijf en wij weten natuurlijk veel van auto’s en dus airco’s af. Er zijn haast geen auto meer waar geen airco ingebouwd is. Dat is wel net zo comfortabel, vindt u niet? Het zorgt voor een fris gevoel in de zomer en in de winter helpt de airco tegen beslagen ramen. Onderhoud aan uw airco is zeer belangrijk. Als het goed is, hoeft onderhoud aan uw airco maar eens per 5 jaar te gebeuren. Preventief onderhoud aan de airco-installatie is belangrijk om storingen en defecten voor te zijn. Zo gaat uw airco niet stinken en het belangrijkste: u bespaart een hoop kosten! Een airco vervangen kost ontzettend veel geld. Ambting legt u uit wat u kunt doen aan onderhoud, zoals het laten doen van een Airco Check, het bijvullen van het koudemiddel en het reinigen van een aircosysteem en wat er gebeurt als u dit niet doet. Uiteindelijk vertellen we u hoe het repareren van een airco in z’n werking gaat bij Ambting Auto- en Carrosseriebedrijf in Arnhem.

Airco check

Om vieze geurtjes tegen gaan als u de airco aanzet en om uw airco optimaal te laten draaien is het belangrijk om regelmatig een airco check te laten doen. Bij ons kunt u jaarlijks uw airco laten checken. Wij meten dan de uitstroom van de temperatuur uit het ventilatierooster, we controleren het interieurfilter, de staat van het aircosysteem en op ongewenste geurtjes van de airco. De kosten voor een airco check bedragen €19,95 en u bent binnen een half uur klaar!

Airco bijvullen met koudemiddel

Het is belangrijk dat een airco gevuld is met koudemiddel. Koudemiddel zorgt ervoor dat de airco koelt en dat de aircopomp in het systeem gesmeerd wordt. Als u merkt dat uw airco minder koelt dan voorheen, is het mogelijk dat de airco droogstaat. Ieder jaar verliest de airco ongeveer 5 tot 10 % vocht door verdamping of weglekken. Vocht blijft dan in de luchtkanalen, dat een goede bodem voor bacteriën en schimmels is, die uiteindelijk een muffe geur achterlaten als u de airco aanzet.

Als uw airco bijgevuld moet worden, moeten we eerst het aircosysteem volledig leeg maken. Dit wordt gedaan door een techniek dat airco vacumeren heet. Voor het vacumeren en vullen bent u vanaf €110,- klaar, maar dit is wel afhankelijk van de inhoud van uw airco. Als uw airco nare luchtjes verspreid, reinigen we het aircosysteem. Zo verwijderen we de oorzaak van de lucht. Voor het reinigen van het aircosysteem bent u ongeveer €29,95 kwijt.

Waarom airco regelmatig laten reinigen?

Wist u dat een goed werkende airco een positief effect heeft op uw alertheid in uw auto? Het brengt frisse, zuivere lucht de auto in. Een airco regelt de temperatuur en luchtvochtigheid in uw auto. Om dit optimaal te houden is onderhoud van uw airco heel belangrijk. Als u dit niet doet, krijgt u een stinkende airco die ook nog eens minder goed werkt. Een muffe auto bederft het rijdcomfort, maar hoe komt dat eigenlijk? Doordat u de airco gebruikt vanaf het begin van uw rit tot u de auto stil zet, blijft er altijd condens in het systeem achter. In het systeem zit namelijk een verdamper waar het koel, vochtig en donker is. De ideale huisvesting voor bacteriën en schimmels, die zich alleen maar verspreiden en zo ook de muffe lucht met zich meebrengen. Een tip van ons is om ongeveer 10 minuten voordat u op bestemming bent alvast uw airco uit te zetten. Dan heeft het systeem al enige kans iets op te drogen, dan is het huis der bacteriën en schimmels minder comfortabel voor ze. Zo heeft u al iets minder last van die monstertjes en zult u minder snel last krijgen van een stinkende airco.

Auto airco repareren

Uw airco is stuk, het koelt niet meer of maakt lawaai en moet gerepareerd worden. De kosten van een reparatie kunnen behoorlijk oplopen. Wij bij Ambting kunnen dat met onze ervaring en specialisme voor u doen zonder problemen. Dat uw airco stuk is, kan aan verschillende onderdelen liggen. Vandaar dat we beginnen met de juiste diagnose te stellen.

Is er sprake van een lekkage, dan kunnen wij bij Ambting druk op het systeem zetten en kijken waar het aircosysteem lekt. Soms kunnen we direct het lek vinden, soms is dat wat lastiger. In lastigere situaties gebruiken we naast koelmiddel een kleurvloeistof. Dan kunnen we aan de kleur zien waar de lekkage zit. Is dat duidelijk, kan kunnen we u een kostenopgave geven. Besluit u bij ons de reparatie uit te laten voeren, dan hoeft u niet opnieuw het afvullen te betalen!

Is er sprake van een airco dat lawaai maakt, dan is waarschijnlijk de aircopomp defect. De kosten voor het vervangen van de aircopomp lopen nogal uiteen. De kosten voor een aircopomp zijn afhankelijk van het merk en het type auto. Belangrijk is dat we het aircosysteem goed spoelen, voordat we een nieuwe aircopomp plaatsen. Dit doen we omdat de kans anders groot is dat er slijtage ontstaat doordat er deeltjes van de kapotte pomp in het aircosysteem gekomen zijn. Bij Ambting weet u zeker dat u professioneel, met ervaring en de nodige specialisme geholpen wordt!

Specialisten bij Ambting autogarage in Arnhem

Als u bij ons binnen komt rijden met een vraag of op zoek bent naar hulp om uw airco weer als nieuw te krijgen, dan weet u dat u bij het goede adres bent. Bij Ambting Auto- en Carrosseriebedrijf zijn al onze medewerkers in het bezit van een STEK diploma. Een STEK monteur werkt met koudetechniek en installeert airco’s. Met een STEK diploma tonen onze medewerkers aan dat zij op verantwoorde wijze koeltechnische werkzaamheden kunnen verrichten. Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid zijn dan gegarandeerd! Kom dus snel langs bij autogarage in Arnhem!

Beoordelingen Google-review Meer info

Wij worden online beoordeeld met een:
4,3 op Google.nl (37 reviews)
8,7 op De Telefoongids (6 reviews)
8,6 op Klantenvertellen (21 reviews)
9,0 op Fixico (14 reviews)

Goede service prettig personeel alles keurig geregeld leen auto was perfect tweede afspraak APK keuring ook perfect fijn familie bedrijf.
Jan Heuveling