Uw airco systeem
laten ontluchten

Ontluchten van uw airco systeem

Zoals bij wel meer onderdelen van uw auto functioneert ook het airco systeem het beste bij periodiek onderhoud door uzelf of een specialist. Zelf doen is een optie, maar als u echt optimaal gebruik wil maken van een auto airco, kunt u onderhoud beter uitbesteden.

Een goede werkende airco in de auto is voor veel mensen van groot belang. Allereerst om bij hoge temperaturen een aangenaam binnenklimaat te hebben. Daarnaast is het een ideaal middel om beslagen ramen tegen te gaan. Een airco ontluchten is een van de manieren om de levensduur van de airco te verlengen.

Tevens voorkomt u hiermee dat er onaangename luchtjes door de cabine trekken, zoals u wel kent van schimmelvorming. Ontluchten is een essentieel onderdeel voor iedereen die wil profiteren van de airco in zijn auto. Hieronder verklaren we de vaak gehoorde verwarring tussen het ontluchten en het vacumeren van een airco systeem in auto’s.

Vacumeren versus ontluchten: wat is het verschil

Het grote publiek denkt vaak dat een airco vacumeren hetzelfde is als een airco ontluchten. Graag helpen wij deze fabel de wereld uit. Bij een controlebeurt van een airco systeem starten we altijd met een stikstofbehandeling in de leidingen of er eventuele zwakke plekken te herkennen zijn. De vervolgstap is dan het vacumeren, waardoor niet alleen lucht maar ook vocht, stof en stikstof wordt verwijderd. Zodra al deze overtollige zaken zijn verwijderd is de kans al veel kleiner dat de compressorolie of het koudemiddel hun werk onvoldoende kunnen doen.

Met de gespecialiseerde vacuümpomp in onze werkplaats kan worden voorkomen dat een koudemiddel niet vrijkomt doordat een eventuele lekkage over het hoofd is gezien. Ook is hierdoor uitgesloten dat achtergebleven lucht voor een ongewenst resultaat leidt. Ons advies is om periodiek te vacumeren als u bij ons een airco servicebeurt laat verrichten. Hiermee weet u dan zeker dat uw airco altijd optimaal functioneert.

Kwalitatief goede airco service tegen een scherpe prijs

Het prijskaartje voor het vacumeren, nalopen of bijvullen van uw airco systeem is afhankelijk van het merk, type, de mate van gebruik en de onderhoudsgeschiedenis. Bedenk dat een airco niet alleen aangenaam is, maar ook positief doorwerkt op uw gezondheid. Dat is handig om te weten voor mensen die veel uren in hun auto doorbrengen.

Overweeg anders een onderhoudscontract bij Ambting autoschade Arnhem, zodat het functioneren van uw airco in handen ligt van onze STEK-opgeleide airco-specialisten. U krijgt bij Ambting dus altijd een hoge kwaliteit tegen een acceptabele prijs.

Meer informatie over onze airco service? Kom gerust langs!

Zoals veel autobezitters in de regio Arnhem al weten is Ambting sinds vijftig jaar een gevestigde naam als het gaat om een betrouwbare autogarage voor herstel en onderhoud. Vanzelfsprekend geldt dit ook op het vlak van uw airconditioning. Wij hebben ervaren airco installateurs in dienst. We voldoen aan de recente normen die gelden voor de BRL 100, onze specialisten volgen bijscholingen om de nieuwste technieken en ontwikkelingen te beheersen en hebben allen een STEK-diploma. Met deze kwalificatie op zak hebben zij als enige toestemming om met koudemiddel te mogen werken en kunnen zij werken met onze vacumeerapparatuur.

Wilt u meer weten of heeft u vragen over een nieuwe airco, een onderhoudsbeurt of een reparatie? neem gerust contact met ons op. Kom langs, bel op of stuur een e-mail. Daarnaast bieden wij elke automobilist in de regio Arnhem die een installatie, reparatie of onderhoud wenst van een airco een scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Plan bij ons een afspraak voor airco onderhoud, ontluchten en vacumeren, voordat het misschien te laat is. Zorg dat uw airco niet droog komt te staan en leidingen niet dichtslibben met schimmel of andere ongewenste inhoud.