Uw airco
laten vacumeren?

Ambting auto- en carrosseriebedrijf vacumeert uw aircosysteem

Airco-onderhoud is belangrijk voor het behouden van een goed werkende airco. Wel zo comfortabel tijdens de zomerdag of in de winter tegen beslagen ramen. Daarnaast is controleren en bijhouden nog altijd goedkoper dan het laten vervangen van de airco: goed onderhoud is de basis. Graag leggen wij u uit hoe we te werk gaan bij het vacumeren van uw auto, waarom uw airco gevacumeerd moet worden en verzekeren we u van vakwerk voor een scherpe prijs!

Ambting legt uit: werkwijze bij het vacumeren van uw auto airco

Vacumeren is een techniek die toegepast wordt, voordat we uw auto bijvullen met koudemiddel. Misschien hoort u weleens dat vacumeren gelijk staat aan het ontluchten van de leidingen in uw aircosysteem. Echter, dit volstaat alleen niet. Als eerste bekijkt de monteur of er zwakke plekken in de leidingen zitten door leidingen af te persen met stikstof. Vervolgens gaan we over op het vacumeren. Ambting autoschade Arnhem trekt de leidingen vacuüm om alle stofdeeltjes, stikstof en vocht te verwijderen. Alleen lucht laten ontsnappen, is niet voldoende. Blijven er stoffen in de leidingen die daar niet thuishoren? Dan is het mogelijk dat het koudemiddel of de compressorolie hun werking verliest. Het vacuüm trekken doen wij met een vacuümpomp en speciale meters die we in onze werkplaats hebben. Met vacumeren voorkomen we dat er koudemiddel ontsnapt doordat er een lekkage niet is opgemerkt. Daarnaast voorkomen we dat er lucht in de leidingen achterblijft, wat een negatief effect kan hebben op de compressorolie en het koudemiddel. Ambting autoschade Arnhem raadt u aan om het vacumeren van uw airco te laten uitvoeren bij een airco servicebeurt.

Professionele installateurs van Ambting vacumeren veilig en duurzaam

Met meer dan 50 jaar ervaring bent u bij Ambting autoschade Arnhem aan het juiste adres voor een goede airco service onderhoudsbeurt. Onze monteurs en installateurs zijn professioneel, op de hoogte van de nieuwste technieken en hebben allen het STEK-diploma. Alleen deze installateurs mogen met koudemiddel werken en het speciale apparatuur waarmee we vacumeren. STEK staat voor Stichting Emissiepreventie Koudetechniek en zet zich in voor hoge kwaliteit, veiligheid en een duurzame samenleving. Ambting autoschade Arnhem verzekert u dat we voldoen aan de minimale eisen volgens BRL 100. U bent verzekerd van:

  • een optimaal werkende airco,
  • een veilig aircosysteem en
  • een duurzaam aircosysteem.

Airco-vacumeren-Ambting

Goede aircoservice voor een scherpe prijs

Om de prijs hoeft u het niet te laten: een goede aircoservice-onderhoudsbeurt doen wij voor weinig. Wij adviseren u om tijdig te investeren in onderhoud. Dit hoeft maar eens in de vier jaar. Rijdt u langer door zonder een airco service beurt te laten uitvoeren, dan is het mogelijk dat u na enige tijd uw aircosysteem kapot kan gaan. Wanneer een aircosysteem onvoldoende vloeistoffen bevat, is het mogelijk dat het systeem minder goed functioneert en uiteindelijk droog staat. Als dit gebeurt, kan er schimmel en lekkage in de leidingen van uw airco ontstaan. Dit zorgt voor onaangename luchtjes en een minder rijcomfort. Vacumeren gaat samen met het (bij)vullen van uw aircosysteem. De tarieven voor het (bij)vullen én vacumeren is afhankelijk van het soort aircosysteem dat in uw auto zit. Wilt u een indicatie? Neem gerust contact met ons op via 026 381 42 79.

Kom langs voor een servicebeurt aan uw auto airco bij Autogarage Ambting!

Een goede, veilige en duurzame servicebeurt voor uw aircosysteem is nooit weggegooid geld. Maak een afspraak voor het te laat is. U kunt ons bellen voor een afspraak of u komt langs in onze garage in Arnhem.

Ook voor sterreparatie, bandenopslag en uitlijnen bent u bij Ambting in Arnhem aan het juiste adres!

Beoordelingen Google-review Meer info

Wij worden online beoordeeld met een:
4,3 op Google.nl (37 reviews)
8,7 op De Telefoongids (6 reviews)
8,6 op Klantenvertellen (21 reviews)
9,0 op Fixico (14 reviews)

Goede service prettig personeel alles keurig geregeld leen auto was perfect tweede afspraak APK keuring ook perfect fijn familie bedrijf.
Jan Heuveling