Direct uw airco
laten bijvullen?

Uw airco bijvullen? Kom naar garage Ambting in Arnhem

Uw airco bijvullen valt voor ons onder de servicebeurt voor uw airco. Een airco wordt aangedreven door koudemiddel en compressorolie. Koudemiddel en compressorolie zijn vloeistoffen en moeten op peil blijven, als u een goed werkende aircosysteem wilt behouden. Wij raden u aan om bij onze garage langs te komen om uw airco te vullen of bij te vullen. Op deze pagina vindt u hoe we uw airco vullen, wat de voordelen zijn van een goed werkende airco en wanneer u moet bijvullen en waarom. U kunt altijd contact met ons opnemen voor nog meer informatie of voor een afspraak.

Ambting legt uit: hoe werkt het vullen van uw airco?

Een aircosysteem is een gesloten systeem. Binnenin zit een compressor die via de multiriem wordt aangedreven. Om een airco goed draaiende te houden, is het gevuld met koudemiddel en compressorolie, die onder hoge druk naar binnen zijn gebracht. De koudemiddel spoelt dan de compressorolie mee door het systeem heen. Samen zorgt het voor de smering in het airco systeem. Koudemiddel zorgt ervoor dat de airco koelt. Als u merkt dat uw airco minder koelt dan voorheen, is het mogelijk dat de airco droog staat.

Als uw airco bijgevuld moet worden, maken we als eerste het aircosysteem volledig leeg. Dit wordt gedaan door een techniek dat airco vacumeren heet. Het vacumeren is noodzakelijk voor we uw airco kunnen bijvullen, anders worden de airco vloeistoffen te niet gedaan. Voor maar €85,- vacumeert en vult Ambting uw airco. Let op: dit is vanaf! Hoeveel het precies kost, hangt af van de grootte en het soort airco dat u in uw auto heeft zitten. Dit kan verschillen per soort auto.

Onder het genot van een kop koffie met wat lekkers, kunt u gerust op ons wachten. Bij de meeste auto’s duurt het vullen van de airco nog geen uur. Merkt u dat uw airco minder goed werkt of te veel lawaai maakt? Kom dan gewoon langs!

Koelte en minder snel last van beslagen ramen met een goed werkende airco

Waarom raadt Ambting u aan om af en toe uw airco te laten checken of dus bij te vullen? Als er te weinig compressorolie of koudemiddel in uw aircosysteem zit, kan de airco gaan brommen of in ieder geval veel lawaai maken. Niet ideaal tijdens het rijden. En het kan u ontzettend veel geld kosten: de airco kan kapot gaan bij het te kort aan vloeistoffen! U kunt beter voor scherpe prijzen uw airco laten onderhouden, dan een totaal nieuwe airco laten plaatsen. Laat uw airco om de vier jaar checken en bijvullen. De meeste airco’s verliezen namelijk 10% van de vulling per jaar. Als de airco vloeistoffen eerder onder de 70% komen, neem dan gerust contact met ons op. Misschien zit er wel een lek in uw aircosysteem, dan kunnen we er beter gelijk bij zijn en repareren, dan de gehele airco stuk laten lopen.

Bij Ambting Arnhem uw airco bijvullen

Dus, hoort u een brommend geluid als u uw airco aanzet? Koelt het niet meer goed? Constant beslagen ramen en gaat het niet weg als u de airco aanzet? Allemaal gevolgen van een aircosysteem dat toe is aan onderhoud of het bijvullen van koudemiddel en compressorolie. Kom langs bij onze werkplaats in Arnhem Zuid, daar kunnen we u helpen. Hebben we even geen tijd? Dan maken we een afspraak met u. U kunt natuurlijk ook van te voren bellen voor een afspraak, zo weet u zeker dat u niet hoeft te wachten!

Ook voor uw klein schade herstelautomaatbak spoelenbandenservice, of leenautoservice bent u bij garage Ambting in Arnhem aan het juiste adres!

Beoordelingen Google-review Meer info

Wij worden online beoordeeld met een:
4,3 op Google.nl (37 reviews)
8,7 op De Telefoongids (6 reviews)
8,6 op Klantenvertellen (21 reviews)
9,0 op Fixico (14 reviews)

Toppertje. Familiebedrijf, en dat voel en merk je. Kom er graag, niet alleen voor de kwaliteit en prijs, maar ook voor praatje.
Gert Franssen