Sterretje in
uw ruit herstellen?

Sterretje in uw autoruit laten repareren?

Het laten repareren van een sterretje in uw autoruit kunt u gerust laten doen door Auto- en carrosseriebedrijf Ambting. Wij zetten ons al 40 jaar in voor onze klanten om ze weer met een goede, veilige en mooie auto de weg op te laten rijden. Ambting legt u uit wat de kosten zijn van sterreparatie, of uw auto wel of niet door de APK komt en waarom het belangrijk is zo snel mogelijk langs te komen met een sterretje in uw voorruit.

Kosten van het repareren van een sterretje

Een hele goede reden om meteen langs te komen zodra u een sterretje ontdekt in uw ruit, is dat sterreparatie een stuk goedkoper is dan het vervangen van een autoruit. Het laten repareren van het sterretje in uw autoruit is welgeteld 5x goedkoper dan het laten vervangen van uw autoruit bij grotere ruitschade. Komt u bij ons binnenrijden, dan bekijken we eerst samen hoe we uw ruitschade aanpakken. Verzekerd voor sterreparatie? Dan betaalt u meestal niets. Moet u het zelf betalen, dan berekent Ambting een prijs van €54,50. Kunnen we niet repareren? Dan moeten we de gehele ruit vervangen. Bent u allrisk, casco, beperkt casco of wa extra verzekerd, dan is ruitreparatie in de meeste gevallen verzekerd zonder eigen risico. Of zonder verlies van schadevrije jaren. Of u kunt gebruik maken van no-claim korting. Wij repareren altijd in overleg. Als we een samenwerkingsovereenkomst hebben met uw verzekeringsmaatschappij, dan kunnen we de ruit repareren en de schade rechtstreeks afhandelen met uw verzekering. Een open en duidelijke communicatie helpt ons beiden verder!

Sterretje in voorruit APK

Met een sterretje in uw voorruit is het mogelijk dat u niet door de APK komt. Bij de APK wordt met name de voorruit geïnspecteerd op beschadigingen, verdeeld over drie wettelijk bepaalde vlakken.

Directe gezichtsveld

Hoogste punt stuur t/m hoogste punt ruitenwisser in opstaande stand. De breedte is ongeveer 30 cm.

Verkleuringen en beschadigingen kleiner dan 20 mm worden goedgekeurd tijdens de APK. Oppervlakte krassen met een maximale breedte van 5 mm en enkelvoudige scheuren worden vaak ook nog toegestaan. En enkelvoudige scheuren ongeacht de lengte worden ook toegestaan.

Indirecte gezichtsveld

Dit is wat ingewikkelder. Het vlak voor het indirecte gezichtsveld wordt ten opzichte van het midden van de voorruit gespiegeld naar het rechter voorruit gedeelte. Het hierdoor gevonden vlak en de tussenruimte naar het directe gezichtsveld vormt het indirecte gezichtsveld. Komt u er niet uit? Vraag dan gerust onze hulp! Hier mogen verkleuringen en beschadigingen tot 50 mm goedgekeurd worden. Verder verschillen de APK-eisen niet aan het directe gezichtsveld.

Het vlak dat daarbuiten valt

Hierin zijn alle beschadigingen volgens de APK toegestaan, binnen bepaalde normen.
Omdat het niet heel verantwoord is om gewoon door te rijden, raden wij u aan om zo snel mogelijk bij Ambting Auto- en carrosseriebedrijf in Arnhem langs te komen. U weet dan zeker dat u met een specialistisch bedrijf te maken heeft met meer dan 40 jaar ervaring. Laat het repareren van het sterretje in uw autoruit gerust aan ons over!

Doorrijden met een sterretje in de voorruit

Als u een sterretje in uw voorruit heeft, is er geen reden tot paniek. Een voorruit zal niet snel versplinteren dankzij de geplakte gelaagde ruit. Zo’n ruit heeft folie tussen twee lagen glas zitten, wat voorkomt dat de voorruit bij beschadigingen versplintert of uitvalt. Bij een ernstig ongeval kan dit wel gebeuren, bij een sterretje of een barst hoeft u hier niet bang voor te zijn. Maar waarom is het verstandig om zo snel mogelijk het sterretje te laten repareren bij ons in Arnhem? Wij leggen uit:
Een sterreparatie is veel goedkoper dan een ruitvervanging, dus u bespaart een hoop geld als u direct bij Ambting langskomt. Zodra u uw sterretje ontdekt, kunt u ons bellen of gewoon binnen komen rijden. Nog een reden is dat een voorruit behoort tot de kooiconstructie van uw auto. Is deze beschadigd, dan heeft dat effect op uw veiligheid. En uw veiligheid in gevaar brengen, dat wilt u toch niet?

Kom naar Ambting in Arnhem Zuid voor sterreparatie

Een sterretje in uw voorruit kan dus snel verholpen worden. Op een professionele wijze. Afhankelijk van de grootte van de beschadiging, blijft een sterretje na reparatie nog zichtbaar. Zelfs wij kunnen dit niet volledig wegnemen. Wel zorgt Ambting Auto- en carrosseriebedrijf dat u weer veilig en met een gerust hart de weg op kan. Door de hechting van de hars heeft de ruit weer zijn oorspronkelijke sterkte. Dat wilt u toch ook? Kom snel langs of bel voor een afspraak!

Ook voor uw APK, airco service, bandenservice, grote onderhoudsbeurt of kleine onderhoudsbeurt bent u bij garage Ambting in Arnhem aan het juiste adres!

Beoordelingen Google-review Meer info

Wij worden online beoordeeld met een:
4,3 op Google.nl (37 reviews)
8,7 op De Telefoongids (6 reviews)
8,6 op Klantenvertellen (21 reviews)
9,0 op Fixico (14 reviews)

Je word hier altijd top geholpen. Heel vakkundig en zorgzaam personeel.
Robert Wiggers