Bandenservice nodig?

Betrouwbare bandenservice specialist in Arnhem

De belangrijkste onderdelen van uw auto zijn de banden en dan is het wel zo fijn als u op deze vier wielen kunt vertrouwen. Ze moeten precies goed zijn: niet al te glad, goed opgepompt en natuurlijk goed vast zitten. Banden van auto’s, caravans, motoren, aanhangers en trailers moeten voorzien zijn van een goed profiel. Banden zorgen namelijk als enige onderdeel van de auto voor contact met de weg. Bijna elke auto vraagt om andere banden. Ambting biedt u banden voor scherpe prijzen in verschillende kwaliteitsklassen. Mocht u een bandenwissel laten doen, kunt u de banden die u niet gebruikt tijdelijk bij ons opslaan.

Waarom voor Ambting kiezen?

Goede banden tegen een scherpe prijs: voorzien van een juist profiel, genoeg bar en bestemd tegen verschillende seizoenen. Dat wil iedere automobilist toch? Bij Ambting kiezen we alleen voor de betrouwbaarste en beste autobanden. Wij leveren het oer-hollandse Vredestein en bandmerken als Michelin, Pirelli, Continental, Dunlop, Firestone en Bridgestone. Daarnaast kun u gaan voor budgetbanden. Van kwaliteit bent u bij ons verzekerd. Voor de seizoenen bieden we verschillende wielensets. Voor de winter hebben we de wielenset dat bestaat uit (licht)metalen velgen met winterbanden die exact afgestemd zijn op uw auto. Na de winterbandenwissel, hoeft u niet bang te zijn dat de zomerbanden thuis in de weg staan. Wij slaan uw zomerset namelijk veilig en droog op!

Soorten werkzaamheden:

Uitlijnen

Wist u dat het belangrijk is dat uw auto recht op zijn wielen staat? Met een goede uitlijning voorkomt u (extra) bandenslijtage. Veiligheid en rijplezier staan voorop en wij zorgen dat uw auto rijdt zoals het moet. Bij Ambting Bandenservice in Arnhem worden de wielen onder uw auto goed uitgelijnd. Onze medewerkers zorgen ervoor dat de wielen tijdens het rijden in de meest ideale stand staan, waardoor de oorzaak van overmatige bandenslijtage, trillingen en afwijkend weggedrag snel opgelost is. Met deze oplossing verbruikt u minder brandstof en kunt u langer met uw banden! We maken gebruik van ons zeer modern uitlijnapparatuur in de werkplaats. Al vanaf €60,- kunt u uw auto laten uitlijnen.

Uitlijnen is nodig als:

  • de auto naar links of naar rechts trekt op een rechte weg,
  • het stuur scheef staat als u rechtuit rijdt,
  • de banden scheef afslijten.

Controle is nodig als:

  • u hard door een flink gat bent gereden,
  • u te hard tegen een stoeprand bent gereden,
  • delen van de wielophanging zijn vervangen, zoals stuurkogels, een draagarm of fuseekogel.

Balanceren

Voelt u uw stuur trillen, zodra u wat harder rijdt? Dat bevordert niet echt het rijcomfort. Wij zijn gespecialiseerd in het balanceren van uw auto en de wielen. Een auto moet gebalanceerd worden als de banden voor het eerst op de velgen zijn gezet of als de wielen na reparatie opnieuw zijn aangebracht. U voorkomt extra slijtage, het wegcontact is beter, uw stuur trilt minder en u geniet weer van autorijden als u bij Autoservice Ambting in Arnhem uw auto laat balanceren. Vanaf €15,- per wiel kunt u uw wielen balanceren.

Hoe gaan wij te werk?

Het balanceren van de wielen is het in balans brengen van velg en band. Mocht u uw banden hebben vervangen, is het balanceren van de wielen altijd noodzakelijk. Bij het uitbalanceren, monteren we het wiel op een speciaal balanceerapparaat. Door het wiel rond te laten draaien, registreert het apparaat waar de balans mist. De onbalans halen we weg door een wielgewicht, ook wel balanceerlood genoemd, aan te brengen op de velg.

Type banden per seizoen:

Per seizoen bestaan verschillende soorten banden. De ene kan beter tegen warmte en de ander is geschikter voor in de winter. Of kies voor all-season banden. Daar kunt u het hele jaar meer door rijden. Bij onze bandenservice in Arnhem kunt u voor alle soorten banden terecht.

Zomerbanden

In de zomer gebruikt u zoals het woord al zegt: zomerbanden. Deze banden kunnen als reguliere banden bestempeld worden. De zomerbanden kunnen lang mee en voeren water en warmte goed af. In de zomer slijten zomerbanden minder snel dan winterbanden of all-season banden. Zomerbanden hebben een kortere remweg. En wist u dat prestaties pas minder worden vanaf een graad of 7? Dat is natuurlijk niet handig tijdens de koude, natte wintermaanden. Een handig ezelsbruggetje: Geen R in de maand? Dan rijdt u zomerbanden. Zodra die maanden komen, kunt u gerust langskomen voor een bandenwissel!

Winterbanden

Bij nat wegdek, sneeuw en ijzel, wilt u gerust de bochtjes doorkomen en goed kunnen remmen. Winterbanden bieden meer veiligheid bij gladheid. Dat komt door de rubbersamenstelling, door de extra inkepinkjes en een winterband heeft meer profiel. Waar de zomerbanden het af laten weten bij een graad of 7, komen de winterbanden juist tot hun recht. Winterbanden bieden meer grip op de weg, betere controle over het voertuig, voert water en modder af en grijpen zich als het ware vast in sneeuw en ijzel. Voor de winterbanden geldt: waar de letter R in de maand klinkt, vervangt u de zomerbanden voor de winterbanden.

4-seizoenenbanden

4-seizoenenbanden worden ook wel All Seasons of All Weather genoemd. Deze banden bieden grip in allerlei weersomstandigheden. Kortom: zomer- en winterbanden in één! 4-seizoenenbanden hebben een even lange levensduur als zomerbanden of winterbanden en kunnen het hele jaar door op de auto blijven. In Nederland ook niet zo gek, want echt extreem weer hebben we hier niet. Gaat u op vakantie naar winteroorden om lekker te skiën, dan raden wij aan om de All Seasons toch te vervangen voor winterbanden.

Type banden per voertuig:

Klinkt best logisch, dat er voor verschillende voertuigen ook verschillende banden bestaan. Voor een heel zwaar voertuig is weer een ander soort band nodig dan voor lichte voertuigen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale caravanbanden en bestelwagenbanden.

Caravanbanden

Heerlijk op vakantie met de caravan, maar doe het wel veilig! Wij adviseren u elk jaar langs te komen bij uw bandenservice in Arnhem om de caravanbanden te laten controleren. Caravans worden namelijk het grootste gedeelte van het jaar gestald. Stilstaande caravans slijten helaas ook. De banden lopen heel langzaam leeg en dat is naast extra brandstofverbruik ook erg gevaarlijk. Wilt u weten of uw caravanbanden nog goed zijn? Laat ze controleren bij Ambting. Wij ontroleren uw caravanbanden op droogte, scheurtjes, canvasbreuken, profieldiepte en bandenspanning.

Welke caravanbanden heeft u nodig voor welk gewicht caravan?

Caravanbanden hebben een groter draagvermogen nodig dan normale autobanden. Wel logisch, want de banden moeten meer gewicht kunnen dragen. Vandaar dat caravans versterkte banden nodig hebben.

Wanneer moet u uw caravanbanden vervangen?

De ene caravanband gaat langer mee als de ander. Er is geen exacte levensduur van een caravanband. De levensduur is afhankelijk van het gebruik van de band. Deze kunt u trouwens wel verlengen door altijd met de juiste bandenspanning te rijden. En heel belangrijk: zorg dat de caravan koel en droog gestald staat. Sommige verzekeraars hebben in hun polisvoorwaarden staan dat de banden iedere zes jaar vervangen moeten worden, de band is dan nog niet versleten maar de kans op een klapband wordt groter.

Bestelwagenbanden

Bestelwagens zijn vaak zwaarder dan een gewone personenauto. De banden moeten een hoger gewicht aankunnen. Hoeveel gewicht de banden kunnen dragen, wordt aangegeven door de loadindex. Net als bij autobanden voor personenauto’s, is het bij bestelwagenbanden net zo belangrijk dat het profiel goed is. Het profiel zorgt voor de grip van een band en een goede wegligging, ook als de bestelwagen goed geladen is. Banden onder een bestelauto moeten minimaal hetzelfde draagvermogen hebben als de maximale aslast. De maximale aslast staat voor het maximale gewicht van een voertuig per as. Voor de wettelijk toegestane maximale aslast, raadpleeg uw kentekencard, kentekenbewijs en/of het kentekenregister. . Bij de bandenservice voor bestelwagens, controleren we uw banden op droogte, scheurtjes, canvasbreuken, profieldiepte en bandenspanning. Heeft u vragen over uw bestelwagenbanden of maakt u graag gebruik van onze bandenservice voor bestelwagenbanden? Neem gerust contact met ons op.

Bandenopslag in Arnhem

Bij Autobedrijf Ambting in Arnhem kunt u uw banden opslaan. Heeft u net uw zomerbanden verwisseld voor uw winterbanden? Of andersom? Wij slaan uw zomerset of winterset droog en veilig op, zodat ze bij u thuis niet in de weg staan. De banden worden in ons pand opgeslagen in speciale bandenrekken. U hoeft niet bang te zijn dat we uw banden verwarren met die van andere klanten. De banden worden namelijk opgeslagen op kenteken. Is uw auto bij ons in onderhoud? Dan is de opslag gratis voor u!

Bandencheck nodig? Neem contact op!

Autogarage Ambting in Arnhem zet in om alle klanten met een goed gevoel de weg op te sturen. Dit doen wij aan de hand van eerlijk advies en goede checks. Een bandencheck is naast het jaarlijkse onderhoud van uw voertuig niet noodzakelijk, maar wel handig! Bij de onderhoudsbeurten doen wij namelijk al een bandencheck. Uw banden worden dan gecontroleerd op profiel, spanning, slijtage en scheurtjes door uitdroging. Wij raden u aan om zelf regelmatig uw bandenspanning te controleren. Lees hier meer over wanneer het tijd is om uw banden te vervangen. Heeft u vragen of hulp nodig? Bel of kom langs bij Ambting in Arnhem Zuid.

Beoordelingen Google-review Meer info

Wij worden online beoordeeld met een:
4,3 op Google.nl (37 reviews)
8,7 op De Telefoongids (6 reviews)
8,6 op Klantenvertellen (21 reviews)
9,0 op Fixico (14 reviews)

Kom hier al jaren, voor APK en reparaties. Goede service, goede prijzen, goede reparaties. Het is geen opgeklopt bedrijf met gladde praatjes enzo, ze doen gewoon normaal en zo wil ik eigenlijk ook behandeld worden. Ik ben tevreden over Ambting.
L.T.J. Tijssen