Laat uw
banden balanceren

Banden balanceren bij Ambting Arnhem

Trilt uw stuur of dashboard als u aan het rijden bent? Dit is een teken dat de banden onder uw auto niet goed zijn gebalanceerd. Als uw banden gebalanceerd zijn rijdt u niet alleen prettiger, maar ook veiliger. Daarnaast slijten uw banden minder als de banden gebalanceerd zijn. Autobedrijf Ambting heeft moderne apparatuur om te zorgen dat u weer veilig de weg op kunt!

Wat, wanneer, hoe en waarom moet u banden balanceren?

Wanneer de autoband niet goed is uitgebalanceerd, heeft de band minder contact met de weg. Hierdoor slijten de banden sneller. Wanneer uw banden uitgebalanceerd zijn, kunt u dit merken aan twee dingen: bij hoge snelheden trilt uw stuur of dashboard en bij lage snelheden beweegt uw stuur langzaam heen en weer.

Maar hoe wordt dit gedaan? Bij balanceren plaatsen onze monteurs loodjes op specifieke plaatsen op de velgrand. Hierdoor worden de autobanden weer recht op de velg gezet. Het is erg belangrijk om dit tijdig te laten doen, omdat het onveilig is om met ongebalanceerde banden de weg op te gaan. Ook slijten ongebalanceerde banden snel.

Banden-balanceren-Ambting-Arnhem

Balanceren of uitlijnen? Ambting legt u het verschil uit

Wanneer uw auto trilt of schudt bij hoge snelheden, moeten de banden gebalanceerd worden. Dit zorgt ervoor dat de banden overal even zwaar zijn. Het uitlijnen van de auto zorgt ervoor dat de banden goed contact hebben met de weg. Dit voorkomt slijtage en extra brandstofverbruik. De auto hoeft alleen uitgelijnd te worden als de auto sterk naar één kant trekt. Het uitlijnen en balanceren van de banden vergen vakmanschap. Ambting autoschade Arnhem beschikt over de juiste apparatuur en de juiste vakmensen om uw auto weer veilig te laten rijden.

Kom langs of bel voor een afspraak in Arnhem Zuid

Voor het laten balanceren van uw banden bent u ongeveer €15,- per stuk kwijt. Met deze investering kunt u weer veilige kilometers maken. Heeft u vragen? Bel ons gerust of kom langs in onze garage in Arnhem Zuid: de koffie staat klaar!

Ook voor bandenopslag, airco onderhoud, airco bijvullen, sterreparatie en autoruitschade bent u bij Ambting autoschade in Arnhem aan het juiste adres!

Beoordelingen Google-review Meer info

Wij worden online beoordeeld met een:
4,3 op Google.nl (37 reviews)
8,7 op De Telefoongids (6 reviews)
8,6 op Klantenvertellen (21 reviews)
9,0 op Fixico (14 reviews)

Goede (familie-) garage met verstand van autoschade. Reparaties worden goed en gedegen uitgevoerd.
Hein Mulder