Tijdig uw caravanbanden
vervangen?

Ambting Arnhem helpt u verder met caravanbanden

Heerlijk, u gaat binnenkort op vakantie met de caravan! Voordat u vertrekt, is het van belang om goede caravanbanden te hebben. Twijfelt u? Kom dan eens langs bij Autobedrijf Ambting in Arnhem Zuid. Onze vakmensen checken ze graag voor u. Ook voor het aanschaffen van caravan- en camperbanden bent u bij ons aan het juiste adres.

Veilig op weg met uw caravanbanden

Voordat u vertrekt met uw caravan, is het van belang om zeker te weten dat de caravanbanden in goede staat verkeren. Maar wanneer zijn de caravanbanden aan vervanging toe? Over het algemeen wordt geadviseerd om de banden na zes jaar te vervangen. Maar dit hangt natuurlijk ook af van de omstandigheden waaronder u de caravan stalt. Hoge temperaturen en UV-stralingen versnellen het verouderingsproces. Is het profiel van de banden nog niet versleten na zes jaar? Dan nog adviseren wij om ze te vervangen. De kans op een klapband is namelijk groot. Wij adviseren u om uw caravanbanden jaarlijks te laten controleren, zodat u veilig op vakantie kunt.

Tips van Ambting autoschade Arnhem – check uw caravanbanden

Voordat u op vakantie gaat, raden wij u aan om uw caravanbanden te laten checken. Zo kunt u veilig en zorgeloos op vakantie gaan! Onze vakkundige monteurs checken uw banden op bandenspanning, draagvermogen, slijtage en balancering. Zijn de banden niet genoeg op spanning? Dan vullen wij ze met stikstof, totdat ze weer klaar voor gebruik zijn.

Een caravan heeft twee banden. Dit betekent dat het hele gewicht van de caravan verdeeld moet worden over deze twee banden. Door dit gewicht is een normale autoband niet genoeg. De banden onder uw auto worden bijna nooit op maximale draagvermogen belast en de caravanbanden wel. Ook de bandenspanning van caravanbanden zijn anders dan bij de banden van uw auto. Ze moeten namelijk hoger zijn.

Bandenspecialist Ambting – uitlijnen en balanceren

Naast het verkopen en checken van uw caravanbanden, kunnen wij uw banden ook uitlijnen en balanceren. Trilt uw auto bij hoge snelheden? Dan moeten de banden gebalanceerd worden. Door de banden te balanceren, worden ze overal even zwaar. Het uitlijnen van de auto zorgt ervoor dat de banden goed contact hebben met het wegdek. Dit voorkomt slijtage en extra brandstofverbruik. Uitlijnen is nodig wanneer de auto sterk naar één kant trekt. Uitlijnen en balanceren vergen vakmanschap. Ambting autoschade Arnhem beschikt over moderne apparatuur en over vakkundige monteurs die u graag willen helpen.

Maak een afspraak voor een onbezorgde vakantie met uw caravan

Bent u op zoek naar caravanbanden of wilt u uw banden laten checken? Kom dan langs bij onze garage in Arnhem Zuid of maak een afspraak door te bellen naar 026-3814279. Zo kunt u veilig en zorgeloos op vakantie gaan!

Ook voor bandenopslag, airco onderhoud, airco bijvullen en autoruitschade bent u bij Ambting in Arnhem aan het juiste adres!

Beoordelingen Google-review Meer info

Wij worden online beoordeeld met een:
4,3 op Google.nl (37 reviews)
8,7 op De Telefoongids (6 reviews)
8,6 op Klantenvertellen (21 reviews)
9,0 op Fixico (14 reviews)

Perfecte kwaliteit en service
Bert Wouters