Het uitlijnen van uw auto, laat u over aan Autogarage Ambting

Merkt u dat uw auto naar links of rechts trekt of staat het stuur scheef wanneer u recht vooruit rijdt? Dan is het tijd om uw auto uit te lijnen. Doet u dit niet? Dan slijten uw banden scheef af, gebruikt u meer brandstof en rijdt u minder veilig. Sommige garagebedrijven zijn ervan overtuigd dat u iedere 20.000 kilometer de auto moet laten uitlijnen. Wij vinden dit slechts een richtlijn. Zodra u merkt dat uw auto de verkeerde kant op trekt of uw stuur scheef staat, moet u langs komen. Graag vertellen wij u meer over uitlijnen.

Wat is uitlijnen? Ambting legt het u uit

Uitlijnen is het afstellen van de wielen van uw auto. De autobanden worden zo afgesteld dat tijdens het rijden de meest ideale wielstanden wordt bereikt. Tijdens het uitlijnen meten we verschillende wielstanden. Hierbij kijken we onder andere naar:

 • Sporing
  Dit is de rechtuitstand van de wielen tijdens het rijden. Dit zorgt voor minder bandenslijtage tijdens het rijden en voor minder brandstofverbruik.
 • Wielvlucht
  De wielvlucht wordt ook wel camber genoemd. Dit is de schuine stand van het wiel ten opzichte van het wegdek. De juiste wielvlucht zorgt voor een betere wegligging in de bochten.
 • Askanteling
  De askanteling wordt ook wel caster genoemd. Deze stand bepaalt in grote mate de rechtuit stabiliteit tijdens het rijden.

Wanneer de wielen goed afgesteld zijn, hebben de banden een langere levensduur en verbruikt uw auto minder brandstof. Wist u dat 60% van de auto’s niet goed uitgelijnd zijn? Wees er tijdig bij en laat u helpen door een autogarage gespecialiseerd in het uitlijnen van auto’s.

Hoeveel kost het uitlijnen van uw auto door Ambting?

De vraag ‘hoeveel kost het uitlijnen van mijn auto?’ krijgen wij regelmatig. Wij kunnen u slechts een indicatie geven. De prijs is afhankelijk van het onderzoek en van het aantal wielen dat uitgelijnd moet worden. Wanneer u uw auto laat onderzoeken, kunt u vaak dezelfde dag uw auto weer ophalen. We zijn zo’n 30 a 50 minuten bezig met het onderzoek en daarna lijnen we de wielen uit.

Voor het uitlijnen rijden wij uw auto op een speciale uitlijnbrug. Hierna voeren wij gegevens in de uitlijncomputer om daarna het juiste automerk en het juiste type erbij te zoeken. Door middel van projectoren aangebracht op de wielen, worden ze rondgeslingerd. Door deze beweging kan de lasergestuurde camera de wielstanden meten en ontdekken wij of de wielen uitgelijnd moet worden.

Ambting adviseert: wanneer moet u uw auto uitlijnen?

Een scheve ophanging kan meerdere oorzaken hebben. Te hard tegen een stoeprand rijden. Of met volle snelheid een gat niet zien in de weg en er doorheen rijden. Na een aantal km’s gereden te hebben, kan het ook zijn dat uw auto uitgelijnd moet worden. Dat noemen we gebruiksslijtage. Het is niet zo vreemd dat er onderdelen een beetje los zitten. Dat betekent dat u uw auto gebruikt. Trek aan de bel wanneer u het volgende merkt aan uw auto:

 • Uw auto trekt naar links of rechts.
 • U moet constant het stuur corrigeren, alsof de auto zoekt.
 • Uw banden slijten niet scheef af.
 • Uw auto stuurt plotseling zwaarder of juist lichter.

Voordelen en baten van een goed uitgelijnde auto

Alle medewerkers bij Ambting zijn gespecialiseerd in het uitlijnen van auto’s. Of u nu een Volkswagen, Peugeot of Chrysler heeft. Wij kunnen er mee uit de voeten. Als u uw auto regelmatig uitlijnt, voorkomt u onnodige slijtage en daarmee kosten. Het kan u zo enkele banden besparen. De voordelen van uitlijnen zijn:

 • Geen onnodige bandenslijtage.
 • U geniet meer van rijcomfort.
 • U gaat met een gerust hart de weg op: een goed uitgelijnde auto biedt veiligheid.
 • Minimale rolweerstand.

Uitlijnen vs balanceren, is dat hetzelfde?

Uitlijnen en balanceren is niet hetzelfde. We merken vaak dat mensen praten over balanceren en dan uitlijnen bedoelen. En andersom. Wij legden u uit wat uitlijnen is: het verstellen van de ophanging om de wielen recht over het asfalt te laten gaan. Bij balanceren worden er de werkzaamheden op de wielen uitgevoerd. Als wij een auto balanceren, brengen we de velg en de band in balans. Dit wordt gedaan na het monteren van nieuwe banden of als de bestuurder een trilling ervaart tijdens het rijden. Ook dit gebeurt met speciale apparatuur die Ambting in huis heeft. Kom voor uitlijnen of balanceren bij ons langs in onze garage in Arnhem Zuid. U kunt ons bellen voor een afspraak naar 026 381 4279 of neem online contact met ons op!

Ook voor uw APKbandenservice, olie verversengrote onderhoudsbeurt of kleine onderhoudsbeurt bent u bij Ambting in Arnhem aan het juiste adres!

Beoordelingen Google-review Meer info

Wij worden online beoordeeld met een:
4,3 op Google.nl (37 reviews)
8,7 op De Telefoongids (6 reviews)
8,6 op Klantenvertellen (21 reviews)
9,0 op Fixico (14 reviews)

Goede service
Remco Nahuijsen