Uw zomerbanden
laten zetten?

Ambting levert en monteert zomerbanden

De zon schijnt weer wat vaker, de dagen zijn langer en de temperatuur wordt aangenamer: tijd om over zomerbanden na te gaan denken! Vanaf 7 graden kunt u namelijk al zomerbanden onder de auto laten zetten.

Ambting legt uit: waarom zomerbanden onder je auto zetten?

Wanneer de temperaturen boven de 7 graden komen, is het tijd om uw winterbanden om te wisselen voor zomerbanden. Een zomerband is namelijk bij hogere temperaturen veiliger en de banden verbeteren de grip op het wegdek. Hierdoor wordt de remweg verkort. Tijdens de koudere periodes raden wij van Ambting autoschade Arnhem u aan om de zomerbanden te verwisselen voor winterbanden of all-seasonbanden.

Twijfelt u welke banden u onder de auto heeft? Een winterband is makkelijk te herkennen aan het ijsbergje op de band. Ook kunt u een winterband herkennen aan de kartelgroeven die te zien zijn op de band. Hierdoor heeft een winterband extra grip. Twijfelt u nog steeds? Kom gerust langs.

Wanneer adviseert Autogarage Ambting om zomerbanden te vervangen?

Ook zomerbanden moet u regelmatig vervangen, want banden slijten. Wanneer uw banden versleten zijn, heeft de band minder grip en dit kan leiden tot aquaplaning. Wanneer het profiel van de banden minder dan drie millimeter is, dan is het tijd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen.

Soms hebben de banden nog genoeg profiel, maar zijn ze wel beschadigd of hebben ze droogtescheurtjes door veroudering. Dan is vervanging ook nodig. Door het zonlicht en hoge temperaturen droogt het rubber van de band namelijk uit. Hiernaast raden wij aan om na zes jaar de autobanden te vervangen. U laat uw zomerbanden bij garage Ambting in Arnhem vervangen voor een scherpe prijs! De prijs is afhankelijk van de grootte en het soort van uw banden.

Sla uw zomerbanden op bij Autogarage Ambting in Arnhem

Niet iedereen heeft de ruimte om zomerbanden op te slaan bij huis. Kom eens bij ons langs! Wij bieden u de mogelijkheid om uw banden bij ons op te laten slaan, veilig en droog. Wij slaan de banden zorgvuldig op, namelijk op kenteken. Naast opslag, checken we de autobanden met een autobandentest, zo kunt u weer veilig de weg op, want dat vinden wij het allerbelangrijkste.

Auto- en carrosseriebedrijf Ambting – universele bandenservice

Elke auto van elk merk is van harte welkom bij ons! Wij verkopen autobanden van elk merk en in elke maat. Zo kunnen wij u altijd helpen. Heeft u vragen over autobanden of over iets anders? Neem telefonisch contact met ons op of kom langs rijden.

Ook voor kunststof reparaties, automaatbak spoelen, airco vacumeren en autoruiten vervangen, bent u bij Ambting in Arnhem aan het juiste adres!

Beoordelingen Google-review Meer info

Wij worden online beoordeeld met een:
4,3 op Google.nl (37 reviews)
8,7 op De Telefoongids (6 reviews)
8,6 op Klantenvertellen (21 reviews)
9,0 op Fixico (14 reviews)

Na een kleine aanrijding zijn we goed geholpen. Info uitwisselen, afspraak maken en afspraken nakomen.
Jan Wouter