Bel of mail direct
voor een afspraak!

Hoe vaak moet een auto naar de garage?

Is een onderhoudsbeurt echt noodzakelijk of kan u niet zonder? En waar let een monteur allemaal op? Via de signalen op het dashboard kunt u al veel zien, maar daarnaast kunt u ook een afspraak maken bij een erkende garage uit preventief onderhoud. Onderzoek van de ANWB toont aan dat een onderhoudsbeurt geld en ook levens spaart.

Als richtlijn geldt dat tussen de 10.000 en 13.000 kilometer het moment is om een onderhoudsbeurt af te spreken. Als u minder rijdt, dan is het gangbaar om één maal per jaar de auto aan een check te onderwerpen.

Preventief onderhoud kan voor de rijveiligheid van uzelf en anderen een goede zaak zijn. Stel dat er iets aan de hand is met een ruitenwisser, u hoort een vreemd geluid uit de motor komen, er is een haperende autolamp of er is iets niet pluis met onderdelen als de distributieriem, de mistlamp, het bandenprofiel of er knipperen lichtjes op het dashboard. Bij Ambting autoschade Arnhem bent u op het juiste adres.

Wat verstaan we onder een kleine beurt voor een auto?

De kleine beurt bij een garage betekent standaard het nalopen van een dertigtal vaste punten. Deze zaken zijn geselecteerd op kwetsbaarheid van onderdelen of de mate waarin het noodzakelijk is dat ze te allen tijde goed functioneren. Bij de kleine beurt worden vloeistoffen gecontroleerd en waar nodig bijgevuld. Daarnaast worden standaard bepaalde onderdelen gecheckt zoals de bandenspanning, de verlichting en de ruitenwissers.

Door een professionele kleine beurt met monteurs van een deskundige garage draagt dit bij aan twee belangrijk zaken. Allereerst weet u dat u veiliger de weg op kan met een betrouwbare auto, wat natuurlijk een goede zaak is voor uzelf en de medeweggebruikers. Daarnaast besparen autobezitters vaak geld door op tijd een probleem te kunnen ondervangen. Uitstel of lang wachten betekent immers vaak een duurdere reparatie.

De grote onderhoudsbeurt: controle op circa 80 punten

Het verschil tussen de kleine beurt of de grote onderhoudsbeurt van een auto zit hem in de hoeveelheid vaste punten die wordt doorlopen. Bij de grote beurt bedraagt dit namelijk negentig onderdelen ter controle in plaats van dertig.
De noodzaak voor een grote beurt van een auto is afhankelijk van het jaartal, het autotype en het aantal gereden kilometers. De grote en ook wel de kleine beurt van een auto wordt vaak gecombineerd met de APK, omdat uw auto dan toch al in de garage aanwezig is.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een onderhoudsbeurt voor uw auto?

  1. Uzelf, uw kinderen, andere meerijders en iedereen op de weg ervaren meet veiligheid;
  2. De kans op pech onderweg, ongelukken of aanrijdingen, neemt af na een onderhoudsbeurt;
  3. De kans op latere maar dan grotere reparaties neemt af na onderhoud door een erkende monteur van een garage, wat u ook nog eens merkt in de portemonnee;
  4. Door een correcte hoeveelheden vloeistoffen en voldoende lucht in de banden verbruikt u minder brandstof;
  5. De levensduur van de auto wordt verlengd door onderhoud, want door de betere conditie zal hij langer meegaan;
  6. Het voelt extra goed om bij een vakantie of andere zeer lange rit net een controle achter de hand te hebben.

Onderhoudsbeurt kan bij Ambting in Arnhem

Omdat autogarage Ambting in Arnhem een universele garage en schadeherstelbedrijf is, kunnen wij elk merk of model auto van een kleine of grote beurt voorzien. Tijdens het onderhoud hoeft u nooit zonder vervoer te zitten omdat wij leenauto’s of leenfietsen ter beschikking stellen, naast een eventuele breng- en haalservice.

Vooraf krijgt u een heldere opgave van de kosten, bij een mogelijke meerprijs wordt dit altijd vooraf met u overlegd. Behalve personenauto’s kunt u ook bij ons terecht voor een onderhoudsbeurt van uw bestelwagen, busje, bedrijfsauto, caravan, aanhangwagen of camper.

Mocht u advies wensen, meer informatie of nog met vragen zitten, neem dan gerust contact met ons op.