Zelf uw olie verversen of laten doen?

Bij Ambting autoschade Arnhem krijgen wij vaak vragen over olie verversen. Kunt u het zelf doen of moet u het laten doen? Wij raden u aan om langs te gaan bij een garage in Arnhem of autobedrijf bij u om de hoek. Het is belangrijk dat de motorolie in uw auto regelmatig wordt ververst. Op deze manier gaat uw motorblok langer mee en rijdt uw auto goedkoper en duurzamer.

Hoe belangrijk is olie verversen?

De meningen over olie verversen zijn erg verdeeld. De één vindt het niet belangrijk en heeft nog nooit problemen gehad, terwijl de ander een jaarlijkse afspraak heeft bij het autobedrijf om olie te verversen. Wij zijn ervan overtuigd dat een auto soepeler en zuiniger loopt, wanneer de olie regelmatig wordt ververst. Wanneer een auto langere tijd geen olie verversing heeft gehad, is de kans groter op gebreken. Denk aan een verstopte oliefilter, roet in uw motor of misschien wel een kapot motorblok. Een oliefilter zorgt ervoor dat olie schoon naar de motor wordt geleid. De filter houdt het vuil tegen zodat de motorolie de motor kan smeren waardoor die soepel loopt. In sommige gevallen vindt u verbrande olie of roet in de motor, hierdoor kan de motor beschadigen tijdens rijden. Kortom, wees op tijd met het verversen van de olie.

Voordelen van olie verversen

  • Minder brandstofverbruik
  • Uw auto gaat langer mee
  • Minder slijtage
  • Minder motorgeluid

Controleer en ververs regelmatig uw motorolie

De meeste autofabrikanten raden u aan om olie ieder jaar of iedere 20.000 km te laten verversen. Ook is het handig om regelmatig uw motorolie te peilen. Dit kan bij de meeste auto’s onder de motorkap, bij het motorblok met de peilstok. U start met het schoonmaken van de peilstok. Wanneer de peilstok schoon is, steekt u deze opnieuw in het motorblok. Wanneer u de stok voorzichtig uit het motorblok haalt, kijkt u of er olie tussen het minimum en maximum zit. Zit de olie onder het minimum? Dan is het tijd om de motorolie bij te vullen.  Controleer de olie altijd met een afgekoelde of koude motor.

Welke olie is voor mijn auto geschikt?

Er bestaan motoroliën in allerlei soorten en maten. De juiste olie houdt de motor van uw auto in topvorm. Niet elke olie is geschikt voor iedere auto. Olie bevat een mate van viscositeit. Viscositeit staat voor de stevigheid van de vloeistof uitgedrukt in onder andere 5W30 en 10W40. Niet iedere dikte is geschikt voor uw motor. U kunt de motorolie voor uw auto vinden in uw onderhoudsboekje. Kunt u het niet vinden? Bel ons voor advies op 026 381 4279. Ambting helpt u graag verder!

Wat is de prijs om olie te verversen?

De prijs voor het verversen van uw motorolie verschilt per auto. Wat is de leeftijd van de auto, wanneer is de olie voor het laatst ververst en op welke brandstof rijdt de auto, dat zijn slechts enkele vragen die de prijs bepalen. Wanneer het binnenkort weer tijd is voor een kleine of grote beurt, raden wij u aan om even te wachten met het olie verversen. Vaak zit het vervangen van motorolie en de oliefilter standaard in een onderhoudsbeurt. Lees hier meer over onze kleine onderhoudsbeurt en grote onderhoudsbeurt.

Ook voor APKairco service, 4 seizoenenbanden, bandenopslag en kleine schade herstel bent u bij Ambting in Arnhem aan het juiste adres!

Beoordelingen Google-review Meer info

Wij worden online beoordeeld met een:
4,3 op Google.nl (37 reviews)
8,7 op De Telefoongids (6 reviews)
8,6 op Klantenvertellen (21 reviews)
9,0 op Fixico (14 reviews)

Ontzettend fijne garage. Onderhoud en reparatie altijd netjes uitgevoerd, voor een scherpe prijs. Vriendelijk en professioneel personeel!
Arjan van den Bos