Uw roetfilter
laten reinigen?

Roetfilter reinigen bij autogarage Ambting in Arnhem

Roetfilters zouden de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen bij dieselauto’s moeten verminderen. Eisen worden steeds strenger aan de emissie van schadelijke stoffen. Door een roetfilter wordt de emissie van schadelijke stoffen verminderd. Bij verbranding van diesel komen schadelijke roetdeeltjes vrij. De roetfilter vangt die deeltjes op. Hoe meer kilometers u rijdt, hoe voller het filter raakt. Er zit een sensor die signaleert dat het roetfilter vol is, die elektronica aanstuurt om de temperatuur van het uitlaatgas te laten stijgen. Door die tijdelijke hoge temperatuur, verbranden de roetdeeltjes, waardoor het roetfilter weer optimaal werkt. Dit heet regenereren. Als dit automatische reinigen (regenereren) geen oplossing geeft dan moet het roetfilter gereinigd worden. Hoe dit gedaan wordt, wanneer wij u dit aanraden en tegen welke prijs, leest u op deze pagina.

Met een gereinigde roetfilter….

  • behoudt u het vermogen van uw motor;
  • houdt u het brandstofverbruik op het juiste niveau;
  • bespaart u kosten, u voorkomt een vervanging van het roetfilter;
  • voldoet de uitstoot van uw auto aan de norm, dus u komt wat dat betreft door de APK.

Hoe reinigt Ambting de roetfilter?

De beste techniek om uw roetfilter naar behoren te laten werken, is om uw roetfilter te laten schoonbranden. Een specialistische klus. Het schoonbranden is beter voor uw roetfilter, want er zijn geen schadelijke toevoegingen aanwezig. Voor het schoonbranden demonteren we uw roetfilter, zodat we overal goed bij kunnen en ook echt alle deeltjes verwijderen.

Wanneer raadt Ambting u aan langs te komen voor roetfilterreiniging?

Een slecht werkende roetfilter herkent u aan een melding op uw dashboard. Merkt u dat het brandstofverbruik de laatste tijd is gestegen? Heeft uw motor minder vermogen? Houdt uw motor in of stottert deze? Allemaal mogelijke gevolgen van een verstopte roetfilter. Het roetfilter moet op de juiste temperatuur kunnen komen tijdens uw rit. Rijdt u alleen korte afstanden? Dan is het mogelijk dat uw roetfilter eerder toe is aan reiniging, dan wanneer u lange afstanden zou rijden. Een roetfilter is na 500 tot 1000 kilometer volledig vervuild met roetdeeltjes. Bij een snelheid van 70 km per uur of harder, worden de roetdeeltjes verband. Wij kunnen u geen periode aangeven wanneer wij u aanraden om langs te moeten komen voor roetfilter reiniging, want het verstoppen van de roetfilter kan veroorzaakt worden door een storing in de software in uw auto. En het verschilt per rijgedrag. Merkt u een van genoemde mogelijke gevolgen van een verstopte roetfilter reiniging of brandt het lampje op uw dashboard? Kom langs bij Ambting autoschade Arnhem!

Laat uw roetfilter reinigen tegen een scherpe prijs bij garage Ambting

Roetfilter reiniging is een goede investering voor een scherpe prijs. Een verstopte en dus minder goed werkende roetfilter, kan nare gevolgen hebben. Het kan zelfs uw motor schaden. Wat u uiteindelijk veel meer geld kan kosten. Voor roetfilter reiniging kunt u al voor € 500  klaar zijn bij garage Ambting in Arnhem! Per auto kan de prijs verschillen, omdat de arbeidstijden voor de- en montage verschillen per auto. Schroom niet om langs te komen of te bellen!

Ook voor airco bijvullen, airco service, bestelwagenbanden, caravanbanden of leenautoservice bent u bij Ambting in Arnhem aan het juiste adres!

Beoordelingen Google-review Meer info

Wij worden online beoordeeld met een:
4,3 op Google.nl (37 reviews)
8,7 op De Telefoongids (6 reviews)
8,6 op Klantenvertellen (21 reviews)
9,0 op Fixico (14 reviews)

Je word hier altijd top geholpen. Heel vakkundig en zorgzaam personeel.
Robert Wiggers