Auto weg laten slepen bij schade

Heeft u autoschade of staat u met autopech langs de weg? Dan is het natuurlijk fijn om te weten hoe u uw auto bij onze garage krijgt. In de meeste gevallen wordt uw auto weggesleept door een sleepdienst.

Wanneer wordt uw auto weggesleept?

Er zijn verschillende redenen waarom uw auto wordt weggesleept, zoals:

  • Uw auto start niet meer.
  • U staat met pech langs de weg en uw auto rijdt niet meer.
  • U heeft een eenzijdig ongeluk gehad, waardoor u auto niet meer rijdt.
  • U heeft een aanrijding gehad met een ander voertuig en uw auto rijdt niet meer.

Hoe wordt mijn auto weggesleept? En door wie?

Bij pech of als uw auto niet meer start, is het verstandig om een pechhulpdienst te bellen, zoals de ANWB. Zij kunnen u helpen de auto naar de garage te krijgen en regelen eventueel vervangend vervoer. Ga nooit zelf uw auto proberen weg te slepen dit leidt tot gevaarlijke situaties op de weg.

Heeft u een ongeluk gehad? Dan is het verstandig om uw verzekeraar te bellen. Deze regelen voor u een sleepdienst die de auto naar een schadeherstelbedrijf kan brengen. Op de groene kaart die u gekregen heeft bij het afsluiten van uw autoverzekering vindt u het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw verzekering. De alarmcentrale kan u helpen bij noodsituaties en ongelukken.

Tip: De groene kaart is niet alleen handig voor het wegslepen van uw auto. U heeft het document ook nodig bij het invullen van het schadeformulier. Laat daarom altijd de groene kaart in uw auto liggen.

Wat zijn de kosten van het weg laten slepen?

Heeft u een ongeluk gehad waarna u niet meer verder kunt rijden? De kosten van uw auto laten wegslepen worden dan gedekt vanuit uw autoverzekering. Kijk in de voorwaarden van uw autoverzekering welke kosten ze precies vergoeden, want dit verschilt per verzekeraar.
Denkt u nog wel verder te kunnen rijden na een ongeluk? Kijk dan goed of dit wel verantwoord is. Twijfelt u? Maakt u zich dan geen zorgen over de sleepkosten, maar laat uw auto wegslepen! Dit is niet alleen het veiligst voor uzelf, maar ook voor uw medeweggebruikers.

Om de kosten van het wegslepen van uw auto vergoed te krijgen als u pech heeft, moet u lid zijn van een pechhulpdienst of pechhulp als aanvullende verzekering bij uw autoverzekering hebben. Bent u niet aanvullend verzekerd of heeft u geen lidmaatschap van een pechhulpdienst, dan moet u rekening houden dat de kosten voor het wegslepen van uw auto rond de 250 euro liggen.

Waar wordt mijn auto naar toe gesleept?

Dit hangt natuurlijk van het probleem van uw auto af. Bij schade wordt uw auto naar een autoschadebedrijf gebracht die samen werkt met uw verzekering. Autobedrijf Ambting is een Schadegarant herstelbedrijf en werkt samen met veel verzekeringsmaatschappijen. Onze ervaren monteurs zorgen ervoor dat uw auto er zo snel mogelijk weer als nieuw uit komt te zien en weer snel de weg op kunt. Kom gerust langs, bij Ambting autoschade Arnhem is uw auto in goede handen!

Vragen of contact?

Schade aan uw auto of heeft uw vragen over het wegslepen van uw auto? Dan kunt u ons altijd bellen of bij ons in de garage langskomen. Wij adviseren u graag en kijken samen met u naar alle mogelijkheden. Bij Autoschadeherstel Ambting weet u dat u uitstekend, duurzaam en voor een scherpe prijs uw auto laat herstellen.

Beoordelingen Meer info

Wij worden online beoordeeld met een:
4,3 op Google.nl (37 reviews)
8,7 op De Telefoongids (6 reviews)
8,6 op Klantenvertellen (21 reviews)
9,0 op Fixico (14 reviews)