Bumper reparatie in Arnhem

Auto schadeherstel bedrijf Ambting is de aangewezen plek bij bumper reparatie in Arnhem. Het repareren van een bumper kan iedereen wel eens overkomen, hoe voorzichtig u ook rijdt. Een aanrijding is nooit uitgesloten, maar wat denkt u van het per ongeluk schaven langs een paaltje of een hoog liggende stoeprand. Of het zachtjes aanraken van de buurman op de parkeerplaats, waardoor krassen of zelfs deuken op het kunststof ontstaan?
Ondanks de positieve eigenschappen van kunststof bumpers, is dit toch wel het auto-onderdeel met de grootste kans op schade. Ze zijn immers bedoeld om de allereerste klap of aanraking op te vangen. Ook zijn vaak onderdelen als parkeersensoren of mistlamphouders geraakt. Bij een bumperreparatie kunnen we vanzelfsprekend dit soort zaken meenemen bij het herstel van uw auto.

Een pluspunt is dat bumperschade vrij makkelijk en snel te herstellen is. De monteurs bij ons schadeherstelbedrijf in Arnhem brengen aan de lopende band deuken, krassen, steenslag of een schuurplek terug naar de oorspronkelijke staat. Vaak is slechts een lokaal herstel noodzakelijk, waardoor de reparatie snel klaar is en de kosten niet hoog oplopen.

Bij de kleinere schade maken wij gebruik van spotrepair. Deze methode maakt het mogelijk om een beschadiging heel gericht te herstellen, want tijd en geld bespaart.

Omdat wij een grote universele garage zijn, kunnen we nieuwe bumpers van élk merk snel en tegen een gunstige prijs leveren voor iedereen in Arnhem of omliggende plaatsen als Wageningen, Dieren, Veenendaal, Westervoort, Huissen of Ede.

Repareren of vervangen? Laat dit door beoordelen van de schade experts van Ambting in Arnhem.

Bij een kunststof bumper reparatie is het mogelijk om krassen, gaten of scheurtjes op een onzichtbare manier te herstellen. Wij werken met de beste apparatuur die voorhanden is: geavanceerde technieken die tijd en geld besparen en uitstekende resultaten bieden. Zoals gezegd beginnen wij altijd met een diagnose stellen als u langskomt of foto’s heeft gemaild. Hierdoor kunnen we u snel aangeven hoe snel we klaar zijn en tegen welke kosten.

Onze autogarage is zeer begaan met duurzaam en milieuvriendelijk werken. We proberen bijvoorbeeld de kunststof onderdelen waar mogelijk te repareren in plaats van te vervangen, wat u gelijk merkt in uw portemonnee. Daarnaast is het kunststof vaak gerecycled kunststof.

Wat kost een bumper reparatie?

Zoals gezegd kiezen wij altijd zo veel mogelijk voor het schade herstellen aan een bumper dan een heel nieuw exemplaar plaatsen. Los van het feit dat dit meer tijd kan kosten bent u dan dus ook goedkoper uit.
Wij kunnen snel de onkosten voor u aangeven als u langskomt bij onze garage in Arnhem, of duidelijke foto’s kunt mailen van uw bumperschade. Aan de hand van deze schade aan de bumper kunnen wij dan op afstand een diagnose stellen en een verwachting van de prijs inschatten of een offerte opstellen.
Bedenk wel dat als u op andere plekken ook nog een offerte zou willen opvragen, omdat wij als autoschadeherstelbedrijf werken met experts die zo snel en bedreven zijn dat uw bumperherstel vaak sneller en professioneler is afgerond dan elders.

Net als bij de tandarts geldt: uitstel maakt alles duurder. Want bij beschadigingen als deuken, scheuren, schuurplekken en krasjes aan een bumper dienen soms toekomstige problemen zich alweer snel aan, zoals het risico op roestvorming.

Mensen hebben vaak een onterechte vrees dat de kosten van kosten bumper herstellen of uitdeuken erg hoog zijn. Houd er dan altijd rekening mee dat het vooral ligt aan het formaat van de autoschade. Want een beschadiging van bijvoorbeeld de grootte van een euromunt valt erg mee. Raadpleeg gerust onze specialisten en verzoek om een vrijblijvende prijsopgave of offerte. Wij proberen de herstelkosten in uw voordeel onder de no-claim te houden.

Tip: uitdeuken bumper altijd uitbesteden aan deskundige

Wij raden u af om zelf een poging tot uitdeuken te ondernemen. Op internet wemelt het van de tips met onbewezen effecten, waarbij zaken als kokend water of een föhn worden gebruikt waarvoor ons bedrijf kostbare geavanceerde apparatuur gebruikt omdat het anders onmogelijk is om een goed resultaat te krijgen.
Een deskundige bij een bedrijf voor autoschadeherstel kan eventueel uitdeuken zonder spuittechniek toepassen, waardoor de herstelkosten lager zullen uitpakken dan op andere plekken.

Wat doen bij krassen in uw bumper?

Voor elke autobestuurder zal gelden dat krassen op een bumper irritaties opleveren omdat de auto zijn mooie oorspronkelijke uitstraling kwijt is. De vraag is allereerst of u diepe krassen heeft of oppervlakkige krassen. Deze laatste categorie valt misschien nog een keer weg te krijgen door te polijsten met een speciale spray.

Vervolgens is het de vraag of dit altijd het gewenste resultaat oplevert, dit zelf krassen verwijderen bij een bumper of auto. Zeker bij een diepe kras raden wij aan om naar een expert voor autoschade te gaan, bijvoorbeeld als de bumper opnieuw spuiten ook aan de orde is.

Wanneer de bumper volledig vervangen?

Bij schade aan de bumper die zo ernstig is dat het herstellen van het kunststof geen optie meer is, zullen wij u in de regel voorstellen om over te gaan op het compleet vervangen van de bumper. Als wij deze diagnose stellen, zullen we dit altijd met u overleggen en pas tot actie overgaan na uw akkoord.
Behalve het herstellen van autoschade kunnen mensen nog een heel andere reden hebben voor een keuze voor bumper vervanging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voorkeur voor auto tunen. Want met een andere kleur of een heel andere look kan een auto prachtig worden gepimpt of stijgen in verkoopwaarde.

Professioneel bumperschade herstellen kan bij Ambting in Arnhem

In veel gevallen is de schade altijd zo beperkt dat niet een heel onderdeel moet worden vervangen. Daarnaast is het vaak een overzichtelijke klus die niet heel veel tijd kost. Daardoor bent u uw auto nooit lange tijd kwijt, wat natuurlijk ideaal is als u net als veel mensen hier dagelijks nogal van afhankelijk bent.

Neem gerust contact met ons op voor advies of een vrijblijvende offerte.