Schade aan
kunststofonderdelen?

Kunststof reparatie door Autogarage Ambting in Arnhem

U kunt uw auto snel beschadigen, bijvoorbeeld als u per ongeluk tegen een paaltje aanrijdt bij het parkeren. Is het onderdeel van kunststof? Dan heeft u geluk! Wij kunnen kunststof auto-onderdelen efficiënt repareren. Dit scheelt u tijd én geld.

Wat is kunststof en welke onderdelen van de auto vallen hieronder?

Kunststof is een verzamelnaam voor verschillende zeer grote polymeren. Tegenwoordig zijn veel onderdelen van de auto van dit materiaal gemaakt. Deze onderdelen kunnen we met een speciale techniek repareren. Kunststofreparaties kunnen we, zoals de naam al zegt, alleen uitvoeren bij schade aan kunststof onderdelen, zoals;

  • bumper;
  • grille;
  • dashboard;
  • spiegelkappen;
  • deurpanelen;
  • instap;
  • kofferbak.

De beschadigingen, of dit nou deuken, krassen, scheuren of gaten zijn, herstellen we onzichtbaar. De onderdelen hoeven we dus niet te vervangen en u ziet niks meer van de schade!

Ambting legt uit: hoe kunststof repareren?

Maar hoe gaat het repareren eigenlijk? Eerst wordt het onderdeel gerepareerd. Vervolgens spuiten we het weer in de juiste kleur en brengen wij een nieuwe structuur aan. Bijvoorbeeld een gelakt onderdeel wordt, nadat hij is gerepareerd, weer in de juiste kleur gespoten. Bij een ongelakt onderdeel bootsen we na de reparatie de structuur en kleur na. Zo ziet u niks meer van de schade die op uw onderdeel zat!

Kunststof reparatie is duurzaam en veilig bij Schadehersteller Ambting

Duurzaamheid en veiligheid zijn erg belangrijk voor Autobedrijf Ambting. Het bedrijf voldoet daarom aan de strengste eisen op het gebied van milieu en veiligheid. Zo worden er bijvoorbeeld alleen watergedragen autolakken gebruikt en is er in de werkplaats en in de spuitcabines een modern luchtzuiveringssysteem voor frisse lucht te vinden. We werken ook volgens de eisen van ISO 9002. Kunststofreparaties zijn erg kostenbesparend en duurzaam. De kunststof onderdelen vervangen we bijvoorbeeld niet, maar repareren we alleen. Dit is goedkoper dan een nieuw onderdeel!

Kosten van een kunststof reparatie

Bij het overwegen van een kunststof reparatie zijn de kosten een belangrijk aspect. Bij Autoschadebedrijf Ambting willen we benadrukken dat de kosten voor het repareren van kunststofonderdelen van uw voertuig afhankelijk zijn van diverse factoren. Deze variëren van de aard en omvang van de schade tot het specifieke type kunststof dat gerepareerd moet worden. Omdat elke schade uniek is, kunnen de kosten sterk variëren. Zo kunnen eenvoudige reparaties, zoals het wegwerken van kleine krassen, relatief voordelig zijn, terwijl uitgebreidere schades, zoals grote scheuren of vervanging van onderdelen, hogere kosten met zich mee kunnen brengen. Om u een concrete en nauwkeurige prijsopgave te bieden, adviseren wij u om ons schadeformulier in te vullen. Dit stelt ons in staat om een gedetailleerd overzicht te krijgen van de specifieke schade aan uw voertuig. Aan de hand van deze informatie kunnen we een op maat gemaakte offerte voorstellen die precies past bij uw situatie.

Wel of niet declareren?

Bij het overwegen om schade aan uw auto te declareren bij de verzekering, is het belangrijk om na te denken over de impact op uw schadevrije jaren. Vooral bij kleinere reparaties kan het voordeliger zijn om deze zelf te betalen. Het declareren van schade kan leiden tot een hogere premie, omdat u schadevrije jaren verliest. Dit betekent op de lange termijn vaak hogere kosten dan de reparatie zelf. Daarom adviseren wij bij Autoschadebedrijf Ambting om bij kleine beschadigingen en reparaties een afweging te maken tussen zelf betalen of declareren. Door dit zorgvuldig te overwegen, kunt u op de lange termijn geld besparen en uw schadevrije jaren behouden.

Direct schade melden en afhandelen bij Auto- en Carrosseriebedrijf Ambting

Schade is natuurlijk hartstikke vervelend en dit moet zo snel mogelijk hersteld worden. Wilt u bijvoorbeeld een bumper reparatie? Schade melden kunt u direct doen via onze website. Daar vindt u een schadeformulier die u snel kunt invullen. U mag natuurlijk ook altijd bellen of langskomen bij onze autogarage in Arnhem. Dan bespreken we samen hoe we de schade kunnen herstellen.

Ook voor uw APKairco servicebandenservicegrote onderhoudsbeurt of kleine onderhoudsbeurt bent u bij Ambting in Arnhem aan het juiste adres!

Beoordelingen Google-review Meer info

Wij worden online beoordeeld met een:
4,3 op Google.nl (37 reviews)
8,7 op De Telefoongids (6 reviews)
8,6 op Klantenvertellen (21 reviews)
9,0 op Fixico (14 reviews)

De auto weer in nette staat ontvangen prima leen auto meegekregen helemaal niets van te zeggen. Hij ziet er weer goed uit.
Wim van Hummel