Remvoering vervangen

Remvoering vervangen, wat zijn de kosten?

Vroeg of laat slijten remmen nu eenmaal altijd, en veilig autorijden is natuurlijk erg belangrijk. Want op een rem moet nu eenmaal elke automobilist kunnen vertrouwen. En als u na een flinke dreun opeens hoort dat een achterwiel blokkeert, is het zaak om de remvoering te vervangen, ook wel genaamd de remschoen. Maar is een herstel duur of kan het voordelig, want wat zijn de kosten van de remvoering vervangen?

Als u te maken krijgt met de vervanging van de remvoering, zorg altijd dat dit door een professional gebeurt. We adviseren u niet te denken dat het net zo makkelijk is als bijvoorbeeld een wieldop vervangen, ondanks de vele instructiefilmpjes voor doe het zelvers op YouTube. Het uitbesteden hiervan aan een expert garandeert uw veiligheid en behoedt u tegen problemen met de autoverzekering in geval van schade en aanrijding. Bovendien zijn bij het vervangen van onderdelen van de reminstallatie soms ook gereedschappen nodig die niet iedereen in huis heeft, zoals een waterpomptang met extra lange beenstukken.

Remvoering: universele garage goedkoper dan een dealer

Als u problemen heeft aan de remvoering en vervangen in noodzakelijk, dan is het eerste dat we u kunnen aanbevelen dat een dealer altijd duurder zal zijn dan bij een allround universele autogarage zoals Ambting in Arnhem.

Om te ontdekken hoe u aan een indicatie van de kosten komt bij het herstel van een remvoering, is het elke keer de vraag wat er precies gebeurd is met de rem van de auto en wat er allemaal nodig is om alles weer optimaal te laten functioneren. De ene keer is de ingreep veel forser dan de andere keer. Bij bijvoorbeeld een Citroën kan dat anders zijn dan bij een Fiat.

Bij veel garages worden remvoering en cilinders vervangen inclusief remvloeistof en professionele montagekosten, die dan een factuur opleveren van rond de driehonderd euro. Zoals gezegd zijn ook uitschieters omlaag of omhoog mogelijk, elk voorval aan de rem is weer uniek.

Bij sommige oldtimer of auto’s uit de vorige eeuw kan nog een remvoering van asbest aanwezig zijn, deze moet u professioneel laten verwijderen.

Remvoering versleten, wat nu?

De remvoering heeft onder hoge temperaturen continu contact met de remschijf- en trommel, wat op de lange duur slijtage veroorzaakt. Wat moet u doen bij een versleten remvoering, wat is een goede manier of aanpak? Neem bij een constatering of een vermoeden meteen contact op met een erkende garage en laat een monteur ernaar kijken als u ziet dat het lampje van de slijtmelding van de remvoering knippert.

Wat zijn de kosten voor remblokken en remschijven vervangen?

Of het nou de remschijven, remblokken, remschoenen enzovoorts zijn, helaas komt er altijd een keer een moment dat u ze moet vervangen. Ook hier kan de prijs of prijsindicatie weer alle kanten opgaan, want merken als Peugeot, Volkswagen of Toyota hebben zo hun verschillen, terwijl het ook bepalend is of het gaan om wanneer, achter of voorzijde en na hoeveel kilometer. Wij adviseren om vooraf goed te informeren naar de prijs. Bij een garagebedrijf als Ambting streven we er altijd naar zo open en transparant mogelijk te zijn, want u wil natuurlijk kwaliteit hebben maar ook geen dief van uw portemonnee zijn.