Schadegarant: uitleg en werkwijze voor een gemakkelijke afwikkeling van uw autoschade

Iedereen heeft wel eens autoschade en wil natuurlijk zo snel mogelijk de schade en de bijbehorende papierwinkel oplossen, want autoschade is een van de grootste irritaties van de automobilist. Om alle handelingen voor zowel u als de garage of het autoschadeherstel bedrijf zo vlekkeloos mogelijk op te lossen is er de Stichting Schadegarant.

Als u autoschade heeft en verzekerd wil zijn van een snelle en deskundige reparatie, raadpleeg dan altijd een garage of schadeherstelbedrijf die is aangesloten bij dit landelijke netwerk van schadegarantbedrijven. Dit zijn zorgvuldig geselecteerde bedrijven voor autoherstel met aantoonbaar goede resultaten. De monteurs zijn ervaren en goed geschoold en bijgeschoold.

Ambting autoschade Arnhem is aangesloten bij Stichting Schadegarant

Iedereen met autoschade in Arnhem vindt daarom in een voor Schadegarant gecertificeerd schadeherstelbedrijf als Ambting een goede partner. Wij zijn een universeel autoherstelbedrijf en hebben dus ervaring met alle types van alle merken. Doordat wij voldoen aan de eisen van Schadegarant is uw auto dus in goede betrouwbare handen. Door een kwaliteitskeurmerk als Schadegarant kunt u dus op ons bouwen, nemen onze deskundigen de financiële afwikkeling van u over en heeft u een mogelijk financieel voordeel bij uw verzekeraar.

Ambting-schadegarant-garage

Wat is Schadegarant?

Jaarlijks claimen we met zijn allen in Nederland voor meer dan een miljard euro aan autoschade bij verzekeraars. Om alles voor alle partijen in betere banen te leiden is het netwerk van Schadegarant opgericht. Zowel uzelf als de verzekeraar weten dan zeker dat de schade goed en snel wordt hersteld door een betrouwbare professional. 

De Stichting Schadegarant is een organisatie zonder winstdoelen, die in de jaren negentig is opgericht door belanghebbende partijen als verzekeringsmaatschappijen, assurantieadviseurs, de autobranche en consumentenorganisaties. Ze zijn erop gericht om vervelende zaken als autoschade voor iedereen zo snel, prettig, makkelijk en deskundig mogelijk af te handelen. Bij Schadegarant draait alles om meer efficiency, meer klanttevredenheid, de hoogste reparatiekwaliteit en een goede en blijvende schadebeheersing.

Wat zijn de 6 voordelen voor u bij autoschade?

 1. U krijgt altijd kosteloos een vervangende leenauto of leenfiets mee, zodat u geen hinder ondervindt van het moeten missen van de auto die u dagelijks nodig heeft.
 2. Om bij u nog een zorg weg te nemen: er is altijd een haal- en brengservice.
 3. Bij een partner van Schadegarant heeft u altijd een gegarandeerde herstelkwaliteit. U ontvangt standaard een garantie op de reparatie als een bepaald euvel opeens zou terugkeren. Uiteraard doen onze monteurs er alles aan om dit te voorkomen.
 4. Garages die zijn geselecteerd door Schadegarant regelen de gehele financiële afwikkeling voor u rechtstreeks met de verzekeringsmaatschappij. U legt deze voor veel mensen nare verplichting dan in handen door deskundigen die deze handelingen dagelijks verrichten. Zij werken met een uitgekiend digitaal systeem dat gericht is op besparing van tijd en geld.
 5. Afhankelijk van de polis van uw autoverzekering is Schadegarant van toepassing bij elke autoschade aan een gangbare personenauto of een bestelauto tot 3.500 kilo waarvoor een (beperkte) cascoverzekering aanwezig is.
 6. Overleg vooraf met uw verzekeraar wat er mogelijk is en of zij afspraken hebben met autoherstelbedrijven die zijn aangesloten bij het landelijke netwerk van Schadegarant. U maakt kans op korting op het eigen risico of eventueel hoeft u het eigen risico helemaal niet te betalen. Controleer daarom de vaak aantrekkelijke voorwaarden van een autoherstelbedrijf dat aangesloten partner is Schadegarant.

Hoe werkt Schadegarant? De werkwijze middels een stappenplan van schade tot aan herstel

 1. Als eerste moet u de schade aan uw auto melden bij uw assurantieadviseur. Deze geeft u dan de gegevens van een regionale partner van Schadegarant, zoals Ambting autoschade Arnhem.
 2. Meteen nadat u de opdracht geeft, begint de reparatie, zonder een tijdrovende schadevaststelling van een verzekeringsexpert.
 3. Vervolgens wordt u kosteloos vervoer aangeboden, zodat al uw dagelijkse ritten probleemloos blijven doorlopen.
 4. De administratieve handelingen worden overgenomen door het bedrijf dat is geselecteerd door Schadegarant, die rechtstreeks alles afwikkelt met uw verzekeraar.
 5. De reparatie voor zo spoedig maar ook zo deskundig mogelijk verricht.
 6. Er is een haal- en brengservice bij de geselecteerde herstelbedrijven.
 7. Na oplevering van uw herstelde auto heeft u garantie op de reparatie, mocht het probleem verwijtbaar terugkeren.