Topherstel garage in Arnhem

Vroeg of laat krijgt iedereen wel een keer te maken met een vorm van autoschade. Is het niet door een tik tegen een bermpaaltje, dan is het wel vanwege opspattend grind tegen de voorruit. De herstelkosten kunnen soms fors zijn en zullen gevolgen hebben voor uw verzekeringsstatus.
Om het ongemak en de hoge kosten te verkleinen kunt u de schade laten verhelpen bij herstelbedrijf met de status van ‘Topherstel garage’. In Arnhem kunt u in dat geval terecht bij garage en herstelbedrijf Ambting op bedrijventerrein Overmaat. Voor u in de regio Arnhem geldt dat autoherstel bij een garage die is aangesloten bij Topherstel.nl vele financiële en kwaliteitsvoordelen kan bieden.

Wat is Topherstel en wat kan ik ermee?

Topherstel is een bekend samenwerkingsverband van grote verzekeraars als Allianz en het tot Allianz behorende AllSecur, London Verzekeringen en Orion Direct. Samen met een aantal bewezen en erkende autoschadeherstelbedrijven verspreid door heel Nederland willen zij voor zowel de automobilist, de verzekeraar als de schadeherstellers zo veel mogelijk voordelen behalen op het gebied van samenwerking en het minimaliseren van kosten.

Als u bij een Topherstel garage in Arnhem of een bij Topherstel aangesloten herstelbedrijf in een andere plaats de schade aan uw auto laat herstellen, als u bent aangesloten bij Allianz of een van de daartoe behorende autoverzekeraars, kunt u fors besparen op de kosten van herstel. Daarbij komt als u bij een ‘Tophersteller’ een beoordeling van de schade laat doen, u dikwijls ook nog eens minder eigen risico betaalt.

Een bij Topherstel aangesloten garagebedrijf neemt altijd snel de diagnose op en indien noodzakelijk laten zij een schade-expert een inventarisatie maken. Als geen expert noodzakelijk is, dient de Tophersteller de nota direct in bij de verzekeraar. Ideaal hieraan is dat u dus niets hoeft voor te schieten, want schadekosten kunnen soms oplopen en niet iedereen heeft altijd zo’n bedrag op de plank klaar liggen.

Als u bent verzekerd bij een van de hierboven genoemde verzekeringsmaatschappijen, maar toch een keuze maakt voor een andere hersteller, dan zijn er bij de verzekeraar andere regels van kracht. Als u bent aangesloten bij de verzekeringsmaatschappijen van Topherstel, dan geldt het principe van ‘reparatiesturing’, oftewel een verwijzing naar een hersteller die voldoet aan de strenge voorwaarden om de naam Topherstel vestiging te mogen dragen.

Bedenk wel dat u in het geval van zogenoemde ‘vrije reparatiekeuze’ meer premie betaalt en verschillende andere pluspunten van Topherstel dan niet gelden. Mogelijk wilt u bij een bij u bekende garage de auto laten herstellen, of zit u ver weg van huis met schade en besluit u om voor een hersteller in die regio te kiezen. Kort gezegd geldt dan dat Allianz of een van de zusterbedrijven vijfhonderd euro minder vergoeden per autoschade en zijn er wijzigingen ten aanzien van het eigen risico.

Schadeherstel bij een Topherstel vestiging Ambting

De organisatie van Topherstel.nl heeft ook schadeherstelbedrijf Ambting in Arnhem uitverkoren tot deelname aan dit netwerk vanwege het bieden van tientallen jaren aantoonbare betrouwbare kwaliteit.

Doordat Ambting in Arnhem voldoet aan de strenge richtlijnen mogen ze zich Allianz Tophersteller noemen en dat kent diverse pluspunten naast de hierboven al genoemde financiële voordelen:

 • U heeft vier jaar garantie op de reparatie en de gebruikte onderdelen volgens de voorschriften van de FOCWA, de branchevereniging voor schadeherstellers.
 • Reparatie vindt uitsluitend plaats met originele merkonderdelen en geheel volgens de oorspronkelijke specificaties uit de fabriek.
 • Vanaf de eerste reparatiedag heeft u maximaal twee weken recht op kosteloos vervangend vervoer bij WA plus volledig casco. Bij een zogenaamd totaalverlies kunt u geen aanspraak maken op een vervangende auto. Een vervangende bestelauto kan worden geleverd met een inhoudsmaximum van 5,5 kubieke meter.
 • Binnen een afstand van maximaal twintig kilometer heeft u de mogelijkheid voor een kosteloze haal/brengservice.
 • Bij een Topherstel garage is een lager eigen risico van kracht dan bij een herstelbedrijf dat niet bij dit netwerk zit.
 • Als aanvullende gratis service wordt uw auto van binnen en buiten grondig gereinigd.
 • Er vindt eventueel een herstelbeurt plaats van beschadigde anti-corrosieprotectie.
 • Zoals reeds gezegd: bij Topherstel hoeft u nooit het reparatiebedrag voor te schieten.
 • Als de eventuele belettering is beschadigd, dan geldt in dit soort gevallen een standaard vergoeding met een maximum van vijfhonderd euro.
 • Ook bestelwagens, campers en caravans kunnen vallen onder de gunstige Topherstel-voorwaarden.
 • Een zeer uitvoerig overzicht van de rechten en plichten van zowel uzelf als het herstelbedrijf treft u op de website Topherstel.nl. Door het doorlezen van deze lijst met bepalingen weten de garage en natuurlijk uzelf als automobilist waar u allebei aan toe bent en het beste en gunstigst tot oplossingen komt.